Valikko Sulje

Kenelle hypnoterapia sopii

Hypnoterapiassa työkaluna on terapeutin ääni, eli jos henkilö kuulovammaisuuden tai muun syyn vuoksi ei kuule terapeutin puhetta, on se vasta-aihe hypnoterapialle.
Jos henkilö sairauden (esim. skitsofrenia), psykoottisuuden tai jonkin muun oireyhtymän vuoksi kokee tai on kokenut harhoja, esim. näkee asioita tai kuulee ääniä, joita muut eivät näe/kuule, ei hän sovellu hypnoterapiaan. Tämä ei kuitenkaan koske tinnitusta.
Hiljattain annettu E.C.T. hoito on myös vasta-aihe.

Muutoin hypnoosi hoitomuotona sopii lähes kaikille.

Asiakkaan tulee olla halukas hypnoosihoitoon, sillä vastentahtoinen henkilö ei välttämättä saa itseään rennoksi ja keskittyneeksi, mikä on edellytyksenä hypnoterapian onnistumiselle.
”Minua ei pysty hypnotisoimaan”. Varsin mahdollista, jos ihminen niin päättää. Jos joku haluaa tulla toteamaan tuon, en sitä kiellä. Kehotan kuitenkin antamaan hypnoterapialle mahdollisuuden, niin ehkä saat rahoillesi vastinettakin.

Hypnoterapiaa voi käyttää itsenäisenä sekä täydentävänä auttamismuotona useaan eri ongelmaan. Mitään lääkärin määräämää lääkitystä tai muuta hoitoa hypnoterapia ei korvaa, eikä niitä tule hypnoterapian vuoksi lopettaa/keskeyttää keskustelematta ensin Sinua hoitavan lääkärin kanssa.